IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

News

În memoriam, Valeriu PLĂMĂDEALĂ

La 02 ianuarie 2021 a trecut la cele veșnice, la vârsta de 61 de ani, dl. Valeriu Plămădeală, care și-a dedicat toată viața profesiei de conducător auto.
Valeriu Plămădeală sa născut la 02 august 1959 în satul Iargara, raionul Leova, R. Moldova. A absolvit școala medie din satul natal, apoi a urmat studii în specialitate.

În memoriam Dmitri SAIN, dr. hab. în șt. med., profesor cercetător

La data de 24 decembrie 2020 a trecut în neființă Dl. Dmitri Sain, doctor habilitat în științe medicale, profesor cercetător.
Dmitri Sain s-a născut la 26 octombrie 1943 în satul Balameşti, judeţul Hotin, Regatul România. În 1961 a absolvit cu succes şcoala medie din sat. În anul 1967 a absolvit Institutul de Stat de Medicină din Cernăuţi, facultatea Curativă.

Fii în siguranță - călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță!

Respectarea măsurilor de precauție este cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării: poartă mască, păstrează distanța fizică, spală-te regulat pe mâini, evită locurile aglomerate.

În memoriam Ioan Cuhal

 La data de 09 decembrie 2020 a trecut în neființă colegul nostru Ioan Cuhal, medic anesteziolog-reanimatolog, care a activat în Intitutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” începând cu anul 1963. Ioan Cuhal s-a născut la 08 iulie 1938, în satul Sturzovca, r-nul Glodeni.

Seminar zonal cu genericul ”Tuberculoza la copii”

La data de 26 noiembrie 2020 a avut loc Seminarul zonal cu genericul ”Tuberculoza la copii”. Seminarul a fost organizat de către Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”, în baza Dispoziției MSMPS nr. 514-d, din 29.10.2020, s-a desfășurat on-line. Seminarul a fost deschis de către directorul instituției organizatoare dna Sofia Alexandru.

.

Mesaj de mulțumire

 Stimați medici și lucrători ai sistemului medical,

S-a stins din viață ftiziopneumologul Gheorghe COJOCA …

A trecut în cele veșnice, la vărsta de 71 de ani, colegul nostru Gheorghe COJOCA, care și-a dedicat toată viața cauzei nobile de medic. S-a născut la 15.12.1949 în orașul Cahul, R. Moldova. A absolvit, în anul 1973, Institutul de Stat de Medicină din Chișinău, facultatea Medicină Generală.

18 noiembrie 2020 - Ziua Mondială a BPOC

Ziua Mondială de luptă împotriva bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC) se marchează în fiecare an din2002, în a treia miercuri din noiembrie.