IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

12 mai - Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Ziua Internațională a asistenților medicali este marcată, anual, la data de 12 mai, care a fost lansată la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali în anul 1974. În Republica Moldova Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu anul 1994.
Sloganul anului 2021, stabilit de către Consiliul Internațional al Asistenților medicali, este ”Asistenții medicali: O voce care conduce – o viziune pentru asistența medicală viitoare”. Ziua internațională a asistenților medicali din anul 2021 căută să evidențieze modalitățile inovatoare ale asistenților medicali și va explora, de asemenea, cum ar putea arăta asistența medicală în viitor. Este importanț ca vocea asistenților medicali să fie auzită pe tot globul, să răspândească cuvântul despre profesie și cum contribuie la bunăstarea populației. Asistenții medicali contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor din întreaga lume prin atenția acordată îngrijirii persoanei suferinde și prevenirii dezvoltării bolilor cronice.
Administrația institutului aduce sincere mulțumiri și recunoștință asistenților medicali pentru dăruire, decență și eforturile depuse pentru sănătatea pacienților. Cordiale felicitări, cu acest prilej, urari de bine, prosperitate, realizări profesionale, multă sănătate, mult curaj și entuziasm pe tărâmul profesional!