IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

S-a stins din viață ftiziopneumologul Grigore RUSU

La data de 28 august 2022 a trecut la cele veșnice, ftiziopneumologul Grigore RUSU, la vărsta de 67 de ani. S-a născut la 24.11.1954 în satul Vorniceni, r-nul Strășeni, R. Moldova. A absolvit, în anul 1978 Institutul de Stat de Medicină din Chișinău, facultatea Medicină Generală, ulterior internatura la specialitatea ftiziopneumologie. După absolvire, în perioada 1979-1984, a activat în funcție de ftiziopneumolog la Spitalul Raional din Nisporeni, ulterior a continuat activitatea în cadrul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”, Clinica Vorniceni, în funcție de ftiziopneumolog, inclusiv șef secție. Grigore RUSU s-a implicat cu suflet și dăruire în activitate întru tratamentul bolnavilor cu tuberculoză, inclusiv TB-MDR. 
Grigore RUSU va rămâne pentru totdeauna în amintirea colegilor drept o persoană respectuoasă, sociabilă și onestă. 
În aceste momente de mare tristețe, exprimăm sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei îndurerate, rudelor, prietenilor şi colegilor.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
 
Funerariile vor avea loc joi, 01.09.2022, începând cu ora 09.00 la Biserica ”SF. Apostoli Petru şi Pavel”, satul Vorniceni, r-nul Strășeni. 
 
 
Cu profund regret,
Colectivul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”

Societatea de Ftiziopneumologie din R. Moldova