IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

În memoriam CLAUDIA BRADIŞTEANU

Claudia BRADIȘTEANU s-a născut în satul Slobozia, r-nul Ștefan Vodă la data de 10 februarie 1935. A început cariera medicală în calitate de medic de sector în Spitalul de Circumscripţie din satul Izbeşti, r-nul Criuleni, după absolvirea facultății Curative a Institutului de Stat de Medicină din or. Chişinău în anul 1959.  În 1961 urmează cursuri de specializare în ftiziopneumologie. În perioada 1962-1965 activează în funcție de ftiziopneumolog la Spitalul de Ftiziologie din satul Ciopleni, r-nul Criuleni, apoi la  Spitalul raional Criuleni, unde activează până în 1970. Ulterior, pînă în anul 1983 continuie activitatea în funcție de medic-șef la Dispensarul antituberculos din Orhei. Din 1983 activează în cadul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” în diferite posturi de muncă (şef-secţie Consultativă; şef-secţie pentru Copii şi adolescenţi; şef-secţie Boli asociate; şef-secţie Multidrogrezistenţă; şef-secţie Consultativă).  A deținut funcția de Secretar a Societății de Ftiziopneumologie din R. Moldova. 
 În activitatea sa a demonstrat cunoştinţe vaste în metodele de diagnosticare şi tratament în domeniul ftiziopneumologiei, cu o experienţă bogată în lucrul organizator-metodic în controlul tuberculozei, contribuind la implementarea strategiilor OMS în controlul tuberculozei. 
Pentru munca depusă, patriotism instituţional şi credință jurământului dat lui Hipocrate, Claudia Bradișteanu a fost decorată cu insigna „Eminent al ocrotirii sănătăţii”, Ordinul „Drapelul Roşu de Muncă”, de alte medalii şi ordine de onoare și, nu în ultimul rând, de aprecierea colegilor și a pacienților.  
 
Exprimâm sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune rudelor, prietenilor, colegilor cu trecerea în eternitate a Claudiei BRADIȘTEANU.
Dumnezeu să o odihnească în pace.
 
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Claudiei BRADIȘTEANU va fi depus, 06.09.2022, începând cu ora 18.00 la Biserica ”Sfânta Treime”, Șoseaua Muncești 47, Chișinău.
Funerariile vor avea loc la data de 07.09.2022, ora 10.30 la Biserica ”Sfânta Treime”, Cimitirul ”Sfânta Treime”, Șoseaua Muncești 47, Chișinău.

Cu adâncă îndurerare,
Colectivul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”
Societatea de Ftiziopneumologie din R. Moldova